Menu

Baas van Venray 2017 is Heide!

Het team uit Heide wist met één punt verschil te winnen en is de eerste Baas van Venray. De weergoden waren ons goedgezind en de sfeer was fantastisch. Winnen was belangrijk, maar het ging voornamelijk om de gezelligheid en het plezier dat de deelnemers beleefden tijdens dit spellenspektakel op het Schouwburgplein.

De eerste editie van Baas van Venray werd gespeeld met maar liefst 13 teams! Het was fantastisch om te zien dat alle teams al om 9.30 uur aanwezig waren op het Schouwburgplein en fanatiek mee deden met de warming-up. Elk team, dat bestond uit 6 mannen en 6 vrouwen van minimaal 18 jaar en woonachtig in hetzelfde dorp of wijk, begon om 10.00 uur met het eerste spel. Het werd al snel duidelijk dat er veel enthousiaste en fanatieke teams tussen zaten. Het leek of we even terug gingen naar 1972 waarin de gemeente Venray hoge ogen gooide tijdens Spel Zonder Grenzen en zelfs Europees kampioen werd. Na de intensieve, maar vooral sportieve ochtend was het tijd voor de pauze. Tijdens het eten van de broodjes knak of andere versnaperingen werden de jokers van ieder team gepresenteerd. Ook de jokers werden door een jury beoordeeld. Deze jury bestond uit enkele oud deelnemers van de Zeskampploeg uit 1971-1972.

Na de middagpauze stonden er vier nieuwe spellen op het plein. Ook tijdens de middag bleef het droog en ging elk team erg fanatiek over de Bouncing Balls. Er werden er acrobatische capriolen uitgehaald bij het Kratje stapelen en veel deelnemers hebben blauwe plekken overgehouden van het Paalhangen. Het ging bij Baas van Venray niet alleen om uithoudingsvermogen of kracht, maar ook de zenuwen moesten onder bedwang worden gehouden bij het Dr. Bibber spel. Nadat alle teams de spellen hadden gedaan, was het tijd voor de finales van het touwtrekken. Het begon met twee halve finales, waarvan de winnaar van elke halve finale tegen elkaar mocht strijden in de finale voor de meeste punten op dit onderdeel. Ysselsteyn trok hierbij aan het langste eind en zij werden de winnaar van het Touwtrekken. De tussenstanden werden voor het laatst om 15.00 uur getoond, waardoor het ontzettend spannend werd voor de deelnemers of zij de eerste Baas van Venray zouden worden.

Nadat iedereen zich even had opgefrist, kwamen alle teams weer terug op het Schouwburgplein voor de mega barbecue. Er waren maar liefst 212 personen die aanschoven bij de barbecue! Dit heeft een mooi bedrag van €530,- opgeleverd voor stichting ALS. Wij, als organisatie, willen alle eters van harte bedanken voor de steun aan dit goede doel. Nadat iedereen volop had genoten van het lekkere eten en drinken was het tijd voor de Quiz. De Quiz was het laatste spel waarbij de teams nog punten konden verdienen. Het was een spannende strijd en sommige vragen leken makkelijk maar bleken toch moeilijker dan in eerste instantie werd gedacht. Om de spanning nog even op te bouwen en om de jury de tijd te geven om alle scores bij elkaar op te tellen, startte de Blue Band met lekker swingende liedjes om het publiek op te warmen.

En toen werd het toch echt tijd voor de prijsuitreiking! Niemand minder dan de locoburgemeester van Venray, Jan Loonen, mocht de prijs overhandigen aan de winnaar van de eerste editie van Baas van Venray. Met slechts 1 punt verschil werd het team van Heide de eerste Baas van Venray! De tweede plaats was voor het team uit Ysselsteyn en op plaats drie eindigde team Centrum. De avond werd afgesloten met een gezellige feestavond met de fantastische muziek van de Blue Band.

De volgende editie van Baas van Venray zal plaatsvinden op 18 mei op het plein bij De Schòl in Heide.